За поръчки: 056/830103

Благотворителност

Целта, която дава смисъл на живота е: Да бъдеш полезен и за другите
Подробен отчет за благотворителната ни  кампания за последната година можете да намерите тук:Вече деветнадесет години благотворителността заема почетно място в нашата фирма.

Вярваме, че с постигането на всяка поставена цел, сме оставили трайни следи в живота на стотиците души, до които се докоснахме...с любов.


И в настоящата програма усилията ни са насочени в три направления:


     Подкрепа на изявени млади таланти


        Обърнахме поглед и към бъдещето. Открихме млади таланти, които се нуждаят не само от морална подкрепа, за да развият дарбите си.

Стипендии за учебната 2020/2021 ще получат:


 • - Никола Йорданов Видов на 15г. възпитаник на Спортно училище “Юрий Гагарин” гр.Бургас


 • Борис Миленов Михов на 15г. от с. Якимово, обл. Монтана, с ежегодни постижения в живописната техника


    Подпомагане на социални заведения в страната


     Разпитвахме за нуждите на социални заведения , които се грижат за деца и възрастни със специфични нужди. За години наред, някои от тях се превърнаха в неделима част от благотворителните ни кампании и това са: ЦНСТ-гр.Правец, ЗЖ-с.Видраре (които от 2019г заменихме с по-нуждаещите се ЗЖЛУИ „Приятелска подкрепа“- гр.Русе и ЦНСТ 1-гр.Средец), ДВУИ „Св. Св.Константин и Елена“ с.Факия, ЦОП „Цветница“-гр.Малко Търново. За настоящата програма ще подкрепим:


    1. “Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания” в гр. Средец - закупуване и доставяне на хранителни продукти

    

    2. Закупуване и доставяне на консумативи за трудотерапия и хигиенни средства за деца обгрижвани в ЦОП „Цветница“ гр. Малко Търново.


    3. Закупуване и доставка на храна и консумативи за трудотерапия за  хора с увреждания от ДВУИ – с.Факия, обл. Бургас.
    Индивидуално подпомагане на хора в неравностойно социално положение


    Свързахме се и със семейства, чийто живот е по-особен и труден отколкото на повечето от нас. Станахме важна част от живота на две самотни майки , едната от които е глухоняма и се грижи за сина си, също с трудна комуникация. Бяхме свидетели и все още сме, на това, какво е да си родител на две прекрасни деца, растящи в условията на тежка инвалидност. За втора година ще подпомогнем обгрижването на млада жена след тежък инсулт.
        Галерия изявени млади таланти подкрепяни от Ларус


СТЕФАНИ РАДОСЛАВОВА КИРЯКОВА  Стефани Радославова Кирякова на 18г.от гр.Бургас е подкрепяна от нас три поредни години. През юни 2016г. на селекция за национален отбор ансамбъл жени 2017-2020, Стефани зае първо място измежду 37 състезателки от цялата страна. Като част от националния отбор по художествена гимнастика Стефани печели 6 златни, 7 сребърни и 4 бронзови медали от участието си в ред престижни състезания :


   - Световно първенство по художествена гимнстика – Баку’2019

   - Световна купа - Казан’ 2019

   - Световна купа - Минск’ 2019

   - Световна купа - Гуадалахара 2019г.

   - Световна купа - Баку’ 2019г.

   - Световна купа - София’ 2019г.

   - Световна купа - Пезаро’ 2019г.


   Пожелаваме на Стефи още много вълнуващи победи! За нас остава привилегията, че бяхме част от живота й по пътя към върха на спортната й кариера.


Стефани Радославова Кирякова еродена на 05.01.2001 г. вБургас. С художествена гимнастиказапочва да се занимава когато е на 5 г., като първа треньорка й е г-жа Ани Бошева.Разпознала таланта на Стефани, г-жаБошева я поверява на Мария Калангерова,която остава нейна треньорка за следващите10 години.    Две години след това, вече 7годишна, Стефани печели Първо място вансамблово съчетание и четвърто мястоза индивидуално изпълнение на ПървияМеждународен Турнир за Купа „Черноморец“-2008г.

Презследващите 10 г. младата грация печелимножество медали и титли от участия вразлични държавни и международни турнирипо художествена гимнастика, като самоза последните три години е спечелиланад 50 медала.    


    


През юни 2016г.на селекция за национален отбор ансамбължени 2017-2020, Стефани зае първо мястоизмежду 37 състезателки от цялата страна.Преминава да тренира в „Левски-Илияна“.
Постижениятана Стефани Кирякова от участия снационалния отбор по художественагимнастика – ансамбли за 2018г. :


1.Световна шампионка иносителка на златен медал от финалитена

5 обръча наСветовното първенство по художественагимнастика София 2018

Бронзовамедалистка от многобоя на Световнотопървенство по художествена гимнастикаСофия 2018 и спечелена първа олимпийска квота за България,за олимпиадата в Токиопрез 2020г.


2. Европейскашампионка от финалите и носителка набронзов медал от многобоя на Европейскотопървенство по художествена гимнастика– Гуадалахара 2018г.


3. Носителка надва златни медала от финалите и сребъренмедал от многобоя на Световната купаБаку ( Азербайджан ) 2018г.


4. Носителка набронзов медал от многобоя и сребъренмедал от финалите на Световната купаКазан ( Русия ) 2018г.


За постижениятаси Стефани Кирякова бе поздравена личноот кмета на Бургас г-н Николов, който йвръчи плакет на Св.Николай Чудотворец.

НИКОЛА ЙОРДАНОВ ВИДОВНикола Йорданов Видов на 13годиниот гр.Бургас е възпитаник на СУ „Ю.Гагарин“гр.Бургас, дисциплина - спортна акробатика.

От 3 годинисе състезава в отбора на СКА „Акро-Джъмп“под ръководството на старши треньорана клуба Женя Станева.


През 2017г.заедно със своя партньор печелятмножество златни медали. НаДържавното първенство в гр.Софиястават абсолютни републикански шампиони-младша възраст .

Освен товаса сред победителите на Международентурнир „Дунавска перла“ гр.Русе, къдетопечелят 3 златни медала в категориитебаланс, темпо и многобой.


Презнастоящата 2018 г. година младия спортист печели отново 3 златни медала в същитекатегории за баланс,темпо и многобой наДържавният Шампионат в гр.Сливен .

Медалисте и от Общински турнир в гр.Айтос, къдетопечели златен медал обобщаващ и тритекатегории.


От клубазаявяват, че Никола Видов е многоталантливо, упорито и усърдно в работатаси момче. Също така се надяват, че той инеговият партньор ще се представятподобаващо на предстоящия за 2018 г.Международен турнир „Дунавска перла“в гр.Русе , откъдето разчитат, че ще сеза върнат отново със златни медали.
                         ЙОАНА ПЕТКОВА СТОЯНОВАЙоана Петкова Стоянова е на 17г. и е второ дете в седемчленно семействос още трима братя и една сестра. Тя е отБургас и е възпитаничка на НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“ гр. Бургас. През 2017г. се явява и печели награди на международенконкурс в гр.Горна Оряховица, както ина международни детски фестивали вградовете Несебър и Поморие.   


Презнастоящата 2018 г. Йоана печели Първанаграда от „Звездици за Лора“ гр.Свищов,след което получава покана за конкурсв Италия. Нейният характерен глас,забележителна техника на пеене ивъздействащо сценично поведение саоценени с Първа награда в международнияконкурс „Орфей в Италия“ проведен вЛидо ди Йезоло-Венеция . Там младатапевица се е конкурирала с 38 участнициот Полша, Грузия, Казахстан, Украйна,Малта, Германия и др. Освен престижнатаПърва награда Йоана получава и поканаза участие в 11-то издание на международнияконкурс „Лемари“ в Минск- Беларус.


Останалитетворчески участия на Йоана Стоянова запериода 2017/18 г. са:

КонцертДиско музика от 80те

КоледенБлаготворителен концерт

КонцертМорско Казино/ зала „Петя Дубарова“

Концертпо случай патронният празник на НУМСИ„Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас.

Джазконсерт So Nice сМишел Дийн

Концертна остров Св.Анастасия

Джазфестивал Бургас

Концертв Поморие по покана на общината

Концерт„На кафе с автограф“

Джазфестивал в Казанлък
Уведомяваме Ви, че Ларус ЕООД има нова Политика за поверителност и защита на личните данни във връзка с нов Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 г.
Моля, да се запознаете с нея! Прочети тук