За поръчки: 056/830103

Благотворителност

zЦелта, която дава смисъл на живота е: Да бъдеш полезен и за другите
Подробен отчет за благотворителната ни  кампания за последната година можете да намерите тук:Вече деветнадесет години благотворителността заема почетно място в нашата фирма.

Вярваме, че с постигането на всяка поставена цел, сме оставили трайни следи в живота на стотиците души, до които се докоснахме...с любов.


И в настоящата програма усилията ни са насочени в три направления:


     Подкрепа на изявени млади таланти


        Обърнахме поглед и към бъдещето. Открихме млади таланти, които се нуждаят не само от морална подкрепа, за да развият дарбите си.

Стипендии за учебната 2020/2021 ще получат:


 • - Никола Йорданов Видов на 15г. възпитаник на Спортно училище “Юрий Гагарин” гр.Бургас


 • Борис Миленов Михов на 15г. от с. Якимово, обл. Монтана, с ежегодни постижения в живописната техника


    Подпомагане на социални заведения в страната


     Разпитвахме за нуждите на социални заведения , които се грижат за деца и възрастни със специфични нужди. За години наред, някои от тях се превърнаха в неделима част от благотворителните ни кампании и това са: ЦНСТ-гр.Правец, ЗЖ-с.Видраре (които от 2019г заменихме с по-нуждаещите се ЗЖЛУИ „Приятелска подкрепа“- гр.Русе и ЦНСТ 1-гр.Средец), ДВУИ „Св. Св.Константин и Елена“ с.Факия, ЦОП „Цветница“-гр.Малко Търново. За настоящата програма ще подкрепим:


    1. “Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания” в гр. Средец - закупуване и доставяне на хранителни продукти

    

    2. Закупуване и доставяне на консумативи за трудотерапия и хигиенни средства за деца обгрижвани в ЦОП „Цветница“ гр. Малко Търново.


    3. Закупуване и доставка на храна и консумативи за трудотерапия за  хора с увреждания от ДВУИ – с.Факия, обл. Бургас.
    Индивидуално подпомагане на хора в неравностойно социално положение


    Свързахме се и със семейства, чийто живот е по-особен и труден отколкото на повечето от нас. Станахме важна част от живота на две самотни майки, едната от които е глухоняма и се грижи за сина си, също с трудна комуникация. Бяхме свидетели и все още сме, на това, какво е да си родител на две прекрасни деца, растящи в условията на тежка инвалидност. За втора година ще подпомогнем обгрижването на млада жена след тежък инсулт.
        Галерия изявени млади таланти подкрепяни от Ларус


СТЕФАНИ РАДОСЛАВОВА КИРЯКОВА  Стефани Радославова Кирякова на 18г.от гр.Бургас е подкрепяна от нас три поредни години. През юни 2016г. на селекция за национален отбор ансамбъл жени 2017-2020, Стефани зае първо място измежду 37 състезателки от цялата страна. Като част от националния отбор по художествена гимнастика Стефани печели 6 златни, 7 сребърни и 4 бронзови медали от участието си в ред престижни състезания :


   - Световно първенство по художествена гимнстика – Баку’2019

   - Световна купа - Казан’ 2019

   - Световна купа - Минск’ 2019

   - Световна купа - Гуадалахара 2019г.

   - Световна купа - Баку’ 2019г.

   - Световна купа - София’ 2019г.

   - Световна купа - Пезаро’ 2019г.


   Пожелаваме на Стефи още много вълнуващи победи! За нас остава привилегията, че бяхме част от живота й по пътя към върха на спортната й кариера.


Стефани Радославова Кирякова еродена на 05.01.2001 г. вБургас. С художествена гимнастиказапочва да се занимава когато е на 5 г., като първа треньорка й е г-жа Ани Бошева. Разпознала таланта на Стефани, г-жа Бошева я поверява на Мария Калангерова, която остава нейна треньорка за следващите 10 години.    Две години след това, вече 7 годишна, Стефани печели Първо място в ансамблово съчетание и четвърто място за индивидуално изпълнение на Първия Международен Турнир за Купа „Черноморец“-2008г.

През следващите 10 г. младата грация печели множество медали и титли от участия в различни държавни и международни турнири по художествена гимнастика, като само за последните три години е спечелила над 50 медала.   

    

    


През юни 2016г.на селекция за национален отбор ансамбължени 2017-2020, Стефани зае първо мястоизмежду 37 състезателки от цялата страна.Преминава да тренира в „Левски-Илияна“.    Постижениятана Стефани Кирякова от участия с националния отбор по художественагимнастика – ансамбли за 2018г. :


1.Световна шампионка иносителка на златен медал от финалитена

5 обръча наСветовното първенство по художественагимнастика София 2018

Бронзова медалистка от многобоя на Световното първенство по художествена гимнастика София 2018 и спечелена първа олимпийска квота за Българияза олимпиадата в Токиопрез 2020г.


2. Европейска шампионка от финалите и носителка на бронзов медал от многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика– Гуадалахара 2018г.


3. Носителка на два златни медала от финалите и сребърен медал от многобоя на Световната купа Баку ( Азербайджан ) 2018г.


4. Носителка на бронзов медал от многобоя и сребърен медал от финалите на Световната купа Казан ( Русия ) 2018г.


 

         


           
За постиженията си Стефани Кирякова бе поздравена личноот кмета на Бургас г-н Николов, който ѝ връчи плакет на Св.Николай Чудотворец.

НИКОЛА ЙОРДАНОВ ВИДОВНикола Йорданов Видов на 13години от гр.Бургас е възпитаник на СУ „Ю.Гагарин“ гр.Бургас, дисциплина - спортна акробатика.

От 3 години се състезава в отбора на СКА „Акро-Джъмп“ под ръководството на старши треньора на клуба Женя Станева.


През 2017г. заедно със своя партньор печелят множество златни медали. На Държавното първенство в гр.Софиястават абсолютни републикански шампиони- младша възраст .

Освен това са сред победителите на Международен турнир „Дунавска перла“ гр.Русе, където печелят 3 златни медала в категориите баланс, темпо и многобой.


През настоящата 2018 г. година младия спортист печели отново 3 златни медала в същите категории за баланс, темпо и многобой на Държавният Шампионат в гр.Сливен .

Медалисте и от Общински турнир в гр.Айтос, където печели златен медал обобщаващ и трите категории.


От клуба заявяват, че Никола Видов е много талантливо, упорито и усърдно в работата си момче. Също така се надяват, че той и неговият партньор ще се представят подобаващо на предстоящия за 2018 г. Международен турнир „Дунавска перла“ в гр.Русе , откъдето разчитат, че ще се завърнат отново със златни медали.
                         


ЙОАНА ПЕТКОВА СТОЯНОВАЙоана Петкова Стоянова е на 17г. и е второ дете в седемчленно семейство с още трима братя и една сестра. Тя е от Бургас и е възпитаничка на НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров“ гр. Бургас. През 2017г. се явява и печели награди на международен конкурс в гр.Горна Оряховица, както и на международни детски фестивали в градовете Несебър и Поморие.

        
През настоящата 2018 г. Йоана печели Първанаграда от „Звездици за Лора“ гр.Свищов, след което получава покана за конкурс в Италия. Нейният характерен глас, забележителна техника на пеене и въздействащо сценично поведение са оценени с Първа награда в международния конкурс „Орфей в Италия“ проведен в Лидо ди Йезоло-Венеция . Там младата певица се е конкурирала с 38 участници от Полша, Грузия, Казахстан, Украйна, Малта, Германия и др. Освен престижната Първа награда Йоана получава и покана за участие в 11-то издание на международния конкурс „Лемари“ в Минск- Беларус.  
Останалите творчески участия на Йоана Стоянова запериода 2017/18 г. са:

Концерт Диско музика от 80те

Коледен Благотворителен концерт

Концерт Морско Казино/ зала „Петя Дубарова“

Концерт по случай патронният празник на НУМСИ„Проф. Панчо Владигеров“ гр. Бургас.

Джаз концерт So Nice с Мишел Дийн

Концерт на остров Св.Анастасия

Джаз фестивал Бургас

Концерт в Поморие по покана на общината

Концерт „На кафе с автограф“

Джаз фестивал в Казанлък
Уведомяваме Ви, че Ларус ЕООД има нова Политика за поверителност и защита на личните данни във връзка с нов Регламент (ЕС) 2016/679) в сила от 25.05.2018 г.
Моля, да се запознаете с нея! Прочети тук